10 Dages Rundrejse: Den Nordlige Vestlige Ørken – Inklusiv en Vandretur gennem Den Hvide Ørken


 
I Siwa Oasen vil du besøge Shali, den gamle by i Siwa, der minder om en labyrint, og klippegravene på De Dødes Bjerg, der rummer smukke malerier og velbevarede mumier, du kan svømme i Kleopatras Bad, en pøl i klipperne med vand der kommer fra en naturlig varm kilde, og se Amon Templet og dens berømte Orakel, som endda engang har rådgivet Alexander den Store. Herefter vil du køre gennem det Store Sandhav, der omgiver Siwa, med dens store sandklitter, skabt af vinden.
Du vil køre til Bahariya Oasen der er en af de største og vigtigste oaser i den Vestlige Ørken, og besøge byen Al Bawiti, hvor du kan se oasens frugtavl og livsstil, og opleve levnene fra regionens historie. Du vil se forskellige mumier, hvor nogle af dem er belagte med guld, de såkaldte ”Gyldne Mumier”, på museet, levnene fra Ain Al-Tibniya, et tempel som dateres tilbage til Alexander den Stores regeringstid, Banentius grav, med dens velbevarede farvede hieroglyffer og malerier og Ain Al-Muftella tempelområdet, hvor du kan besøge fire kapeller, omkring 2.600 år gamle.
Du vil køre ind i den Sorte Ørken, med dens utallige klippeformationer og plateauer dækket af sort basalt, samt den Hvide Ørkens National Park, som engang var havbunden af et ocean, og derfor byder den på myriader af hvide kalkaflejringer, som siden er blevet formet af det barske ørkenvejr til imponerende former. Se den sceniske Al Agabat Dal, hvor hvide klippeskrænter møder sandbanker og gule kalkstens klipper, og det berømte Krystal Bjerg, et højdedrag dækket af funklende krystaller. Frokosten vil blive serveret som en picnic. Du vil også tage på vandretur i ørkenen, inden du kører til Al Fayoum Oasen, den største oase i hele landet.
Byen Fayoum er anset for at være den ældste by i Ægypten. Tæt på byen kan du se levnene fra Amenemhet III’s Pyramide i Hawara, og Sesostris II’s Pyramide i Al-Lahun. Et andet symbol på Fayoum er de hundredvis af vandhjul, som løfter vandet ind til overrislingskanalerne; deres opfindelse dateres tilbage til romerne. Du vil se Wadi Al-Hitan, ”Hval Dalen”, et fantastisk landskab med karamelfarvede klippeformationer, der engang var et ocean, så i dag kan du finde den tidligere havbund dækket af utallige fossiler, skeletter, koraller og skaller af alle former og størrelser, blandt dem mere 250 skeletter af forhistoriske hvaler.
Du vil også besøge Wadi Al-Rayan; midt i ørkenen kan du finde to søer, som forvandler ørkenen ind til en smuk oase med et bemærkelsesværdigt dyreliv. Vartegnene er vandfaldene mellem den øvre og den nedre sø. Vi vil yderligere gøre et kort ophold for foden af Al-Mudawara Bjergene, hvor de rå klipper og den gyldne ørken møder den idylliske blå sø, i en ensom bugt.

For mere indformation, og for at bestille denne udflugt, se venligst følgende link:
http://www.whitesharkegypt.com/articles-dk-27578177.html

Comments

Popular posts from this blog

ორდღიანი მოგზაურობა ლუქსორში,ასუანში და აბუ-სიმბალში.

Egyptian Food

8 დღიანი კლასიკური ტური “საუკეთესო ეგვიპტის მოყვარულთათვის “(ქაირო-ასუანი-აბუ სიმბალი-ლუქსორი)