Endags Udflugt til Cairo fra Luxor med fly



Du vil først besøge Det Ægyptiske Museum, som rummer en umådelig stor samling af artefakter, smykker, statuer, sarkofager, mumier og mange andre genstande. Oplev skattene fra det faraoniske Ægypten og dyk ned i historien om den fascinerende civilisation. For et mindre beløb kan du komme ind i ”mumie rummet”, hvor du kan stå ansigt til ansigt med kendte, ægyptiske royale mumier fra oldtiden.

Derefter vil du se det velbevarede Salah El Din Citadel, hjertet af det islamiske Cairo, opført af en af de største arabiske herskere, også kendt som ”Saladin” i Europa. Han var en succesfuld sejrherre og en dygtig statsmand, som byggede denne store og imponerende fæstning, for at beskytte byen mod de Europæiske korsfarere. Inde bag fæstningsmurerne finder du yderligere Mohammed Ali Moskéen, som også er kendt som Alabaster Moskéen. Denne enorme moské, som kigger ud over byen fra sin høj, er et smukt stykke osmannisk-inspireret arkitektur, med en vidunderlig gårdhave, og er dækket med alabast.

Gå en tur gennem Sultan Hassan Moskéen med dens ekstravagante interiør, de arkitektoniske nyskabelser og dens fantastiske størrelse, i forhold til at den blev opført i Middelalderen. Denne moské blev ikke kun skabt for at blive brugt til bøn, men også som en madrassa, en uddannelsesinstitution for religiøse studier.

Efter dette vil vi byde på frokost på en lækker lokal restaurant, og derefter kører vi dig direkte til de enorme Pyramider i Giza. Du vil blive imponeret over denne sidste af Oldtidens syv vidundere. Bygget for mere end 4.500 år siden, som evige monumentale grave for faraonerne Khufu (Kheops), Khafre (Khefren) og Menkaure (Mykerinos), er de stadig en arkitektonisk hemmelighed. Du kan også dele et hemmeligt smil med den mystiske Sfinks, en skulptur med løvekrop og et ansigt af en farao. Hvis du har lyst kan du frivilligt ride på en kamel, træde ind i en pyramide eller besøge ”Solbåds Museet”, som ligger ved siden af Den Store Pyramide. Den legendariske ”Solbåd” er et stykke ekstraordinært ingeniørkunst, hvori Khufu (Kheops), som byggede den Store Pyramide, ønskede at sejle gennem Underverdenen.

Sent på eftermiddagen vil du få lidt tid for dig selv i det centrale Cairo; her kan du shoppe i den berømte Khan el Khalili Basar og købe souvenirer og afprøve et typisk element i den arabiske kultur – at forhandle. Souk’en dateres tilbage til 1382 og er en af de mest berømte og ældste basarer i Mellemøsten. Ud over utallige butikker, er der flere caféer, restauranter og gadesælgere fordelt over hele markedet. Caféerne er generelt små, og serverer helt traditionelt arabisk kaffe, og byder som regel også på shisha. Eller du kan tage ud på en felucca sejltur på Nilen (mod ekstra tillæg).
 
For mere information eller for at bestille denne udflugt, se venligst følgende link:

Comments

Popular posts from this blog

ორდღიანი მოგზაურობა ლუქსორში,ასუანში და აბუ-სიმბალში.

Egyptian Food

8 დღიანი კლასიკური ტური “საუკეთესო ეგვიპტის მოყვარულთათვის “(ქაირო-ასუანი-აბუ სიმბალი-ლუქსორი)