Excursie de două zile la Cairo din Hurghada



Detaliile programului:
Ziua 1:
Preluarea se efectuează direct din fața ușii hotelului dumneavoastră din Hurghada; șoferul nostru va avea în mână un semn cu numele dumneavoastră. Pe drumul spre Cairo veți putea deja acumula câteva impresii despre peisajul Egiptului; desigur că vom face opriri de câte ori veți dori.
La sosirea în Cairo, veți face prima oprire la Muzeul de Egiptologie care conține o colecție imensă de artefacte, bijuterii, statui, sarcofage, mumii și multe alte obiecte. Descoperiți comorile Egiptului faraonic și lăsați-vă învăluiți de aceasta fascinantă civilizație. Cu o taxă suplimentară puteți vizita Sala Mumiilor unde vă veți afla față în față cu mumiile marilor regi egipteni.
După închierea acestei vizite veți lua masa de prânz într-un restaurant local.
Mai apoi veți merge spre Citadela lui Salah el-Din, care este sufletul cairo-ului islamic, și care a fost construită de unul dintre cei mai mari conducători arabi, cunoscut în Europa cu numele de Saladin, un cuceritor celebru și un conducător întelept ce a construit această impresionantă fortăreață pentru a proteja orașul de cruciații din Europa. Între zidurile fortificației veți găsi Moscheea de Alabastru sau Moscheea lui Mohamed Ali. Uriașa moschee ce tronează asupra orașului de pe dealul său, este o frumoasă realizare arhitecturală de inspirație otomană, cu o minunată curte interioară pavată cu alabastru.
Faceți o plimbare prin Moscheea Sultan Hassan, cu interiorul său extravagant, cu inovațiile sale arhitecturale și cu grandoarea sa, comparativ cu perioada Evului Mediu în care a fost construită. Această moschee nu a fost construită doar pentru rugăciune ci și ca madrassa, o instituție de învățământ pentru studii religioase.
Seara veți avea timp pentru o plimbare în faimosul bazar Khan el Khalili pentru a cumpăra câteva suveniruri și pentru a încerca unul din elementele tipice culurii arabe- arta negocierii. După aceea puteți descoperi Cairo-ul pe cont propriu făcând o plimbare pe malul Nilului, relaxându-vă la o cafenea sau la cumpărături într-unul din numeroasele centre comerciale. Dacă doriți puteți încerca o plimbare cu felucca și să navigați pe Nil sau serviți cina pe un vapor de croazieră de lux sau mergeți la Piramidele de la Giza pentru a vedea Spectacolul de sunet și lumină, unde vă puteți lăsa cuceriți de spectacolul ce vă va încânta ochii, urechile și mintea și vă va purta într-o lume mistică. (toate cele trei opțiuni sunt contra cost)
Ziua 2:
În cea de-a doua zi veți vizita vechea capitală Memphis cu ruinele sale, cu statuia colosală prăbușită a lui Ramses II și sfinxul de alabastru. După aceea, veți fi transferați la Sakkara, marele cimitir al Memphis-ului, cu grandioasele sale morminte- mastabele (morminte ractangulare cu tavan drept) și piramide- printre ele celebra Piramidă în Trepte a faraonului Zoser, La încheierea acestei vizite veți servi masa de prânz la un restaurant local din Giza.
La încheierea vizitei, veți merge direct la Piramidele și Sfinxul de la Giza.
Lăsați-vă impresionați de ultima dintre cele 7 minuni ale lumii antice, construită acum mai bine de 4500 de ani ca morminte eterne pentru faraonii Keops, Chefren și Mykerinos și a cărui secret încă nu a fost descoperit. Zâmbiți-i Sfinxului mai apoi, o reprezentare a capului faraonului pe un corp de leu.
Opțional puteți merge cu cămila, intra într-una din piramide sau vizita Muzeul Bărcii Solare situat în apropierea Marii Piramide în care se găsește o bijuterie a ingineriei antice, o barcă solară în care faraonul Keops ar fi trebuit să navigheze spre lumea de dincolo.
După masa veți avea timp liber în centrul orașului pentru a merge la cumpărături, pentru a vă relaxa sau pentru a face o plimbare cu felucca și să traversați Nilul. (contra cost)
Seara vă veți întoarce la Hurghada.
Această excursie se organizează zilnic.
Incluse în preț:
- toate transferurile menționate, cu mașină categorie superioară cu aer condiționat
- zbor intern HRG-Cairo-HRG
- ghidaj în limba dumneavoastră
- biletele de intrare la siturile menționate
- prânzul din ambele zile la restaurante locale
- apă minerală și băuturi răcoritoare
 - o noapte de cazare în Cairo (hotel 3-4-5 stele în funcție de preferință)
- cina din prima zi și micul dejun din ziua a doua la hotel.
Nu sunt incluse în preț:
bacșișuri pentru șoferi și ghizi-
- obiecte personale, mese, băuturi și servicii care nu sunt menționate
- zboruri internaționale
- viza de intrare în țară
Alte activități oferite contra cost:
- Sala Mumiilor din Muzeul de Egiptologie
- Plimbarea cu cămila la piramide
 intrarea în piramida mică-
 Intrarea în piramida mare-
 Muzeul bărcii solare-
 Spectacol de sunet și lumină la piramide-
 Cină și spectacol pe Nil-
- Plimbarea cu feluca pe Nil
http://www.whitesharkegypt.com/quote-ro-6463777.html

Comments

Popular posts from this blog

ორდღიანი მოგზაურობა ლუქსორში,ასუანში და აბუ-სიმბალში.

Egyptian Food

8 დღიანი კლასიკური ტური “საუკეთესო ეგვიპტის მოყვარულთათვის “(ქაირო-ასუანი-აბუ სიმბალი-ლუქსორი)