Luxor, Aswan, Abu Simbel- excursie de două zile din Hurghada


Detaliile programului:
Ziua 1:
Șoferul nostru vă va prelua direct din fața intrării în hotelul dumneavoastră din Hurghada; acesta va avea în mână un semn cu numele dumneavoastră.
Pe drumul spre Luxor, prima noastră oprire, veți merge prin deșert și pe malul Nilului și veți traversa prin diferite orașe și sate din sudul Egiptului și vă veți putea forma astfel o impresie despre peisajul egiptean și despre modul de trai al oamenilor săi. Desigur vom face opriri de câte ori veți dori.
Cand vom ajunge pe Malul de Vest al Luxorului, vom face o scurtă oprire pentru a admira cei doi coloși de 3400 de ani ai lui Memnon, cele două statui gigantice ale faraonului Amenhotep al III-lea, care cândva stăteau de pază în fața templului său funerar, templu ce astăzi nu mai există dar cândva a fost poate chiar mai mare decât Templul Karnak.
După aceea vă vom conduce în Valea Regilor unde, pentru o perioadă de 500 de ani, vechii egipteni si-au îngropat regii și nobilii și unde mumiile unora din cele mai cunoscute personaje din perioada faraonică au fost găsite. Puteți coborî în mormintele marilor faraoni egipteni și descoperi istoriile hieroglifice și picturile colorate de pe pereții acestora.
Urmează o nouă atracție, Templul Reginei Hatchepsut, care a fost una din cele mai fascinante figuri ale Egiptului Antic, o femeie faraon care și-a dovedit abilitatea de a conduce un imperiu și care mai apoi și-a construit un templu mortuar extraordinar din punct de vedere arhitectonic, cu terase și colonade, sală hipostilă, și o mulțime de statui, picturi și basoreliefuri.
După încheierea acestor vizite veți servi masa într-un restaurant local înainte de a ne îndrepta spre Aswan. În Aswan aveți timp liber restul zilei. Puteți să petreceți acest timp fie în hotel sau puteți descoperi orașul pe cont propriu sau puteți rezerva una din excursiile noastre opționale.
 
Vizitați Templul Philae
Sau
Plimbare cu felucca la Grădina Botanică de pe Insula Kitchener
Sau
Vizitați Insula Elefantina cu cele câteva ruine printre care faimosul Nilometru
Sau
Vizitați Marele Baraj de la Aswan, o minune a ingineriei și arhitecturii moderne
Sau
Vizitați una din carierele antice de granit unde puteți vedea faimosul Obelisc Neterminat
 
Cina la hotel.
 
Ziua 2:
Dimineața devreme veți pleca din hotel și veți merge spre Templele de la Abu Simbel. În realitate sunteți norocoși că mai puteți încă vedea acest monument incredibil. În 1960, când proiectul construcției Marelui Baraj de la Aswan i-a amenințat existența, o echipă internațională de experți a muncit timp de 5 ani pentru a tăia templul în bucăți, pentru a-l muta într-o altă locație și pentru a-l reconstrui într-o locație mai înaltă pentru a-l salva de apele noului creat lac de acumulare, Lacul Nasser. În momentul de față, cele două temple sunt localizate pe malul de vest al lacului, intr-o locație care chiar accentuează frumusețea acestora.
 
Zona Abu Simbel, o zonă protejată UNESCO, are două temple masive tăiate în stâncă, Marele Templu al faraonului Ramses II, poate cel mai mare dintre faraonii egipteni, și Templul Mic, dedicat soției lui Ramses, regina Nefertari, și zeiței Hathor. Cele două temple datează din perioada domniei lui Ramses II, din secolul 13 î.Ch și au fost originar sculptate direct în munte. Imensa și impresionanta zonă a templelor, construită în zona de graniță dintre Egipt și națiunea tributară a Nubiei, și a fost creată nu doar din motive religioase sau ca o provocare arhitectonică dar mai ales pentru a aminti vecinilor săi de măreția și puterea Egiptului și a regelui său. Și apropo de acest aspect, demonstrează clar convingerea faraonului de a fi un zeu.
Marele Templu își merită cu prisosință numele: a fost construit de 30 de metri înălțime iar poarta sa de intrare este păzită de 4 statui colosale reprezentându-l pe Ramses II șezând și care au fost sculptate direct în stâncă- acestea au peste 20 m înălțime și până și buzele lor au peste 1 m lățime. Într-un cutremur, demult, unul din coloși și-a pierdut capul și o parte din bust dar chiar și așa, este o priveliște mai mult decât impresionantă. Descoperiți marea fațadă a templului dar și minunatul interior al templului, ce a fost săpat în stâncă pe o lungime de peste 60m- veți vedea minunate săli hipostile decorate cu basoreliefuri colorate și statui cioplite în piatră.
Pe peretele din spatele sanctuarului veți găsi un grup de patru statui: pe Ramses II zeificat împreună cu zeitățile Ra-Horakhty, Amun Ra și Ptah. Acest loc are parte de un fenomen extarordinar: doar de două ori pe an, razele soarelui pătrund în sactuar și luminează acetse sculpturi, cu excepția lui Ptah, care conform mitologiei antice egiptene era asociat lumii de dincolo și carea trebuia să rămână astfel în întunericul veșnic.
Planul pentru Templul Reginei Nefertari și al zeiței Hathor este o versiune simplificată a Marelui Templu. De-o parte și de alta a pilonului de intrare puteți obeserva statui ale familiei regale: patru statui ale lui Ramses II și două ale soției sale Nefertari însoțite de statui micuțe ale copiilor lor. Vă rugăm să luați aminte că vedeți ceva unic în arta Egiptului Antic- statuile faraonului și ale reginei sunt de 10 m înălțime iar normalul era ca statuia reginei sau a marii soții a regelui să nu depășească genunchiul faraonului ca înălțime. Acest lucru exprimă importanța pe care Nefertari a avut-o în viața și inima soțului său. Vizitați acest frumos sanctuar cu superbii săi piloni, picturi și basoreliefuri.
După încheierea vizitei vă vom conduce la Luxor, unde vă veți întrerupe călătoria pentru o altă vizită; prânzul se va servi într-un restaurant local.
După masa veți vizita Templul Karnak pe malul de est al Luxorului, cu siguranță este unul din cele mai extraordinare temple din lume deoarece după mii de ani este încă intr-o stare incredibilă de conservare- cu puțină imaginație veți reuși foarte ușor să vă întoarceți înapoi în timp, în perioada de glorie a acestui mirific templu. Veți avea suficient timp pentru vă plimba dintr-o parte într-alta, să explorați zona de intrare și să vă imaginați cum a fost construit imensul pilon de intrare, să vă plimbați pe aleea de sfincși, să descoperiți sala hipostilă cu cele peste o sută de coloane uriașe, să admirați hieroglifele și picturile, să vizitați lacul sacru și să aruncați o privire diverselor capele, temple și statui. Și dacă doriți, mergeți la scarabeul situat lângă lac și dați trei ture în jurul său- conform legendei, un copilaș va fi curând pe drum.
Seara vă veți întoarce la hotel.
Această excursie se organizează zilnic.
 
Incluse în preț:
- transferul la/de la hotel și la siturile menționate cu mașină categorie superioară cu aer condiționat
- ghidaj în limba dumneavoastră
- biletele de intrare pentru vizitele menționate
- masa de prânz în restaurante locale în cele două zile
- o noapte de cazare în Aswan (hotel de 3-4-5 stele, în funcție de cerința dvs.)
- cina din prima seară și micul dejun din cea de-a doua zi la hotel
- apă minerașă și băuturi răcoritoare
 
Nu sunt incluse în preț:
- bacșișuri pentru șoferi și ghizi
- obiecte personale, mese, băuturi și srvicii care nu au fost menționate
- zboruri interne și internaționale
- viza de intrare în Egipt
 
Alte activități oferite contra cost:
- plimbare cu felucca la Grădina Botanică de pe Insula Kitchener
- vizita Templului Philae în Aswan
- Vizita Insulei Elephantina
- Vizita Marelui Baraj de la Aswan
- vizita carierei de granit și a Obeliscului Neterminat în Aswan

http://www.whitesharkegypt.com/quote-ro-6463777.html

Comments

Popular posts from this blog

ორდღიანი მოგზაურობა ლუქსორში,ასუანში და აბუ-სიმბალში.

Egyptian Food

8 დღიანი კლასიკური ტური “საუკეთესო ეგვიპტის მოყვარულთათვის “(ქაირო-ასუანი-აბუ სიმბალი-ლუქსორი)